Priecājies par varavīksni tad, kad tā spīd, nevis tad, kad tev ir laika, jo tad, kad tev būs laiks, tā var arī nespīdēt!

trešdiena, 2011. gada 19. janvāris

Auklas no sēkliņpērlītēm

Rotu gatavošana ir viena no man mīļām nodarbēm- nu patīk tā ķimerēšanaās! Un gribas izmēģināt arvien jaunas tehnikas. Tā reiz kādā krievu saitā ieraudzīju no sēkliņpērlītēm darinātas rotas, kuras tehnika saucās жгут. Pareizu tulkojumu tam nezinu un nosaucu par auklām no sēkliņpērlītēm. Šādas auklas var darināt divējādi- šujot ar adatu pērlīti pie pērlītes vai arī vispirms pērlītes saverot uz diega un tad tamborējot. Galarezultāts ir atšķirīgs. Šūtajām auklām pērlītes saguļ viena pie otras vertikāli un var redzēt diegu, bet, tamborējot, pērlītes saguļ horizontāli un diegu redzēt nevar.
Tad nu tālāk daži piemēri no abiem veidiem.



Šūtās auklas rokassprādze no vienas krāsas pērlītēm

Šujot ir vienkārši ik pa laikam iešūt kādas citas krāsas pērlīti


Izmantoto pērlīšu lielums var būt loti dažāds- te ir Nr.3



Šī un nākošās ir tamborētas. Var redzēt, ka pērlītes saguļ savādāk kā šūtajās.




Lai veidotos svītras vai kāds cits  raksts, pērlītes uz diega ir jāsaver noteiktā secībā. Ja vēršanas laikā pieļauta kļūda, darbs jāizārda un jāver no jauna.

Interesanta aukla veidojas, ja bezkrāsainas un caurspīdīgas pērlītes saver uz krāsaina diega, kuram krāsa vai tonis mainās ik pa gabalam.

Veidota tāpat kā iepriekšējā, tikai te izteiktāka ir krāsu pāreja.

1 komentārs:

  1. ļoti skaisti darbiņi, apbrīnojama pacietība

    "жгут" nav tehnika, ar šo vārdu apzīmē rotaslietu veidu, kas līdzinās aukliņai, kā Tu pati to nosauci. Tehnikas ir daudz un dažādas, ne tikai šīs divas :)

    AtbildētDzēst