Priecājies par varavīksni tad, kad tā spīd, nevis tad, kad tev ir laika, jo tad, kad tev būs laiks, tā var arī nespīdēt!

svētdiena, 2011. gada 27. marts

Tā top siers!

Netālu no Ventspils ir tāda vieta Ventava un tur z/s "Muižgaļi"  ražo Vītolberga sieru. Un tā nu sestdien devos tur nelielā ekskursijā. Ko es tur redzēju? Daudz, daudz siera rituļus.
Te tie peldās sāls šķīdumā.
 Šis siers vēl galīgi jauns...
Siera gatavošanai izmanto rīta slaukuma pienu un tas vēl silts nonāk siera ražotnē un tas esot ļoti svarīgi siera kvalitātei. Katru dienu saražo 16 rituļus.
 Plauktos siers nogatavojas trīs un pat vairāk mēnešus, kuru laikā rituļi tiek grozīti- katrs siera ritulis jāpaņem rokās un jāapgriež otrādi un tā katru dienu! Bet noliktavā stāv divas tonnas siera!

 Te nu tas ir - Vītolberga siers! Ļoti garšīgs!!!
Klasiskais un ar piedevām- tomātiem, baziliku, kumīnu ( romiešu ķimenes ), parastajām ķimenēm, dillēm un gan jau ar vēl kaut ko.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana