Priecājies par varavīksni tad, kad tā spīd, nevis tad, kad tev ir laika, jo tad, kad tev būs laiks, tā var arī nespīdēt!

sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Arī Latvijā ir skaisti akmeņi

Tirkīzs, ahāts, malahīts... šos un vēl daudzus citus pusdārgakmeņus zinām un gan jau arī daži no tiem ir mūsu mīļās un ne tik mīļās rotās. Latvijā dabā pusdārgakmeņi atrodami nav. Toties ir "parastie" akmeņi un daži no tiem mēdz būt ļoti skaisti. Vasarās un ne tikai vasarās, nu kad vien ļoti gribas sajust jūras spēku, varenību un mainīgo skaistumu, braucu uz Jūrkalni. Un vienmēr salasās pilnas kabatas skaistiem un interesantiem akmentiņiem. Vienu tādu ( domāju, ka tas ir kvarcs ) reiz sadomāju noslīpēt. Kamēr tas bija slapjš, izskatījās skaisti- nedaudz caurspīdīgs, ar tādām kā mazām plaisiņām dziļumā. Taču kad nožuva, kļuva neizteiksmīgs un matēts. Tad ienāca prātā to nolakot ar to pašu laku, ar kuru lakoju polimērplastiku. Un tas atkal parādījās visā savā krāšņumā. Te nu  redzams iestrādāts piespraudē.

2 komentāri:

  1. Brīnišķīga broša!
    Man arī ļoti tīk Jūrkalnes akmeņi. Ar tiem tiek palasītas ne tikai kabatas, bet arī soma un tiek sabāzti vēl viskur....Un Pāvilostas akmeņi arī rullē:)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies!
    Pāvilostā esmu retāk. Reiz tur pēc vētras salasīju dzintara gabaliņus.

    AtbildētDzēst