Priecājies par varavīksni tad, kad tā spīd, nevis tad, kad tev ir laika, jo tad, kad tev būs laiks, tā var arī nespīdēt!

trešdiena, 2011. gada 16. februāris

Tuvinu pavasari ar kressalātiem

 Šogad ziema gara, gara... balta, balta...
Un tā vien sāk prasīties kaut kas zaļš.
Iesēju kressalātus. Man patīk to pikantā garša, kura visizteiktākā ir pirmajā nedēļā pēc sadīgšanas. Vēlāk paliek sīva.
Kad pastiepušies dažu centimetru garumā, ar šķērēm šņik šņak un uz sviestmaizes, pie biezpiena...nopļautas jau vairākas pļavas :)
Izlasīju, ka kressalātu otrs nosaukums ir dārza cietķērsa... nu tas otrs nosaukums tāds varen interesants :)
Un vēl izlasīju, ka
- kressalātos ir C, B, PP vitamīni, karotīns, folijskābe
- nostiprina imunitāti
- pazemina asinspiedienu
- palīdz pret gripu un elpceļu slimībām

Tātad sējumi vēl būs un būs!

4 komentāri:

  1. Johaidiiiii...man taa jau zems asinspiediens un shitie veel pazemina? :( Man ar jau diikst naakamaa razha....:)

    AtbildētDzēst
  2. Pēc nopļaušanas viņi turpina dīgt no tās pašas sēkliņas vai jāsēj no jauna?

    AtbildētDzēst
  3. Agnese, nu par to spiedienu izlasīju internetā, Es tā padomāju, ka šķipsniņa uz sviestmaizes diez vai to spiedienu tur daudz pazeminās.

    Pēc nopļaušanas jāsēj no jauna.

    AtbildētDzēst